Политика за колачиња на www.PLCDigi.com

Овој документ ги информира корисниците за технологиите кои му помагаат на www.PLCDigi.com да ги постигне целите опишани подолу. Ваквите технологии му овозможуваат на Сопственикот да пристапува и да складира информации (на пример со користење на колаче) или да користи ресурси (на пример со извршување скрипта) на уредот на корисникот додека тие комуницираат со www.PLCDigi.com.

За поедноставност, сите такви технологии се дефинирани како „Трекери“ во овој документ – освен ако нема причина да се разликува.
На пример, додека колачињата може да се користат и на веб и на мобилни прелистувачи, би било неточно да се зборува за колачиња во контекст на мобилни апликации бидејќи тие се Тракер базиран на прелистувач. Поради оваа причина, во овој документ, терминот „Колачиња“ се користи само таму каде што е конкретно наменет да го означи тој конкретен тип на Тракер.

Некои од целите за кои се користат Trackers може да бараат и согласност од Корисникот. Секогаш кога ќе се даде согласност, таа може слободно да се повлече во секое време следејќи ги упатствата дадени во овој документ.

Www.PLCDigi.com користи Тракери управувани директно од Сопственикот (т.н. Тракери од „прва страна“) и Тракери кои овозможуваат услуги обезбедени од трета страна (т.н. Тракери од „трета страна“). Освен ако не е поинаку наведено во овој документ, провајдерите од трети страни може да пристапат до Тракерите со кои управуваат нив.
Периодите на важност и истекување на колачињата и другите слични Тракери може да се разликуваат во зависност од животниот век поставен од Сопственикот или релевантниот добавувач. Некои од нив истекуваат по завршувањето на сесијата за прелистување на Корисникот.
Покрај она што е наведено во описите во секоја од категориите подолу, корисниците може да најдат попрецизни и ажурирани информации во врска со спецификациите за животниот век, како и сите други релевантни информации - како што е присуството на други Тракери - во поврзаните политики за приватност на соодветните трети лица или преку контактирање на Сопственикот.

Активности строго неопходни за функционирање на www.PLCDigi.com и испорака на Услугата

Www.PLCDigi.com користи таканаречени „технички“ колачиња и други слични Trackers за извршување на активности кои се строго неопходни за функционирање или испорака на Услугата.

Тракери од прва страна

Времетраење на чување: до 1 месец

paypal visa mastercard amex escrowpay dhl fedex paypost ems express
Top