УСЛУГИ ЗА ИСПОРАКА

Во моментот на нарачката, можете да изберете помеѓу овие услуги за испорака:

DHL

DHL Express ширум светот

Услуга за експресна воздушна испорака со испорака до 220 земји до 18:00 наредниот ден во Европа, 2-5 дена за остатокот од светот.
DHL

DHL Economy

Услуга за испорака за помалку итни и тешки пратки со достава во Европа за 7 дена.
UPS

UPS Express

Услуга за експресна воздушна испорака со испорака до 220 земји до 12:00 следниот ден во Европа и за 2 дена за остатокот од светот.
UPS

UPS Express Saver

Услуга за експресна воздушна испорака со испорака до 220 земји до 18:00 наредниот ден во Европа.

ВРЕМЕ НА ИСПОРАКА

Производите достапни на залиха се испорачуваат во рок од 1 до 2 работни дена по приемот на уплатата. Производите кои не се достапни на залиха ќе бидат нарачани од производителот (Backorder) и потоа ќе бидат испорачани веднаш штом ќе пристигнат во нашиот магацин.

Времето на испорака зависи од локацијата на адресата за испорака, избраната услуга за испорака и царинските процедури.

За повеќе информации во врска со услугите и времето на испорака, можете да не контактирате преку разговор, е-пошта или телефон.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПОРАКА

Кога нарачката ќе биде испорачана, клиентот ќе добие е-пошта што ја содржи врската со кодот за следење од која може да го следи напредокот на пратката.

ОСИГУРЕН ИСПОРАК

Потребно е пратката да е осигурана според методите на осигурување назначени од избраниот курир. Во спротивно, истиот ќе биде вратен според правилата наведени во меѓународните конвенции наведени погоре.

Осигурувањето за испорака е опционална услуга обезбедена од DHL или UPS за заштита на пратките. Клиентот може да избере да ја осигура својата пратка на нашата страница за наплата во делот Опции за испорака. Цената на оваа услуга е 1,03% од вредноста на производите без даноци (минимум 10,35 евра). Услугата за осигурување потоа ја обезбедува оператор избран во Условите и правилата на DHL или Условите и правилата на UPS.

paypal visa mastercard amex escrowpay dhl fedex paypost ems express
Top